Бебета и деца,  Полезно

Най – доброто време за снимки?

Много от вас се чудят кога е най – доброто време за снимки сред природата , в градска обстановка, на разходка в парка или в гората…

Истината е, че когато снимам на открито и имам добра светлина (площи с отворена сянка) винаги предпочитам златния час. Това е времето час – два преди залез. Тогава светлината е изключително мека, пада нежно върху обекта и не прави резки граници между тъмни и светли части (мек контраст).

А как разполагам обекта си? Винаги на контражур. С гръб към слънцето, за да мога да нарисувам този падащ сноп светлина красиво. Има много техники как това да стане така, че в същото време лицето да е добре осветено. Можете да играете с различни настройки на апарата, най – лесно за начинаещите фотографи е да използват бленда. Но моля ви, внимавайте от къде насочвате светлината! Блендата трябва да имитира слънцето! Така че никога не подпирайте блендата с коляно, знам удобно е, но е грешно и некрасиво.

Защо обичам да снимам на контра и в този часови диапазон? Защото се получават красиви художествени снимки, като казвам художествени, имам предвид снимки, които все едно са нарисувани от художник! Получава се красиво боке особено , ако снимаме с подходящи обективи!

Значението на думата фотография, в превод означава – рисуване със светлина! Така че, няма ясно правило кое е най – вярно. Всеки фотограф си изгражда стил , който показва частица от същността му. Аз съм романтик, обичам красотата на природата и за мен най – добре мога да покажа това чрез снимките си направени именно в златния час.

В индивидуалните обучения обяснявам в подробности за спецификите на светлината и настройките на камерата. Ако харесваш работата ми и искаш да споделя знанията си с теб, свържи се с мен чрез контактната форма.

error: Dakov Studio | All Rights Reserved !!!