Uncategorized

5 неща, които да направите докато детето ви е малко, за да не съжалявате, когато остареете!

Времето лети… колкото и да не ни се иска да си го признаем всяка година (след 30тата ни годишнина, особено) започва все повече да ни личи, че остаряваме. Времето оставя своята следа върху нас, по един или друг начин. Въпросът е как ще го използваме, за да можем обръщайки се назад към пътя, който сме извървели, да се усмихнем и да си кажем: ”Струваше си”.

Децата ни се раждат и порастват толкова бързо… затрупани от ежедневните ни дейности, дните ни се изплъзват неусетно. Децата продължават да растат, и да, порастват, и отлитат от семейното гнездо, толкова бързо… Тогава се обръщаме назад и всичко, което имаме са нашите безценни спомени с тях! 

Не спирайте да създавате общи спомени с децата си. Това ще им оставите в наследство! Спомени!

Ще споделя 5 неща, които ще ви помогнат това да се случи:

1. Купете си апарат (за около 1000 лв. можете да се сдобиете с истинско бижу, и просто снимайте, снимайте всеки малък детайл). Всички знаем каква стойност имат снимките направени с телефона ни… Да, улавят се безценни моменти, но защо да не са уловят с по – добра техника и да са още по – стойностни след години? И най – важното от процеса на снимане- изкарвайте снимките си на хартия! Безценно е чувството да държиш в ръцете си снимка на 100 години!


2. Инвестирайте малко време , за да разберете как функционира апаратът ви. В интернет пространството има море от информация, как да снимате, как да боравите с настройките на апарата, разбира се има и бутонче “Авто режим”, ако все пак нямате време и не ви се занимава.


3. Изградете си навик “джобният ви приятел” да е винаги с вас. Тръгвайки дори на една небрежна разходка в парка, взимаме с нас безброй неща. Защо да не се научим да носим и един малък апарат? 


4. Колко от вас знаят значението на думата фотография? Фото-графия – рисуване със светлина. Научете се кога е най – подходящият момент да заснемете детето си. По мое скромно мнение, това е Златният час! Час преди залез слънце. Съобразявайте се с простите правила за разположение на обекта спрямо слънцето.


5. Заредете се с доброто си настроение и снимайте, с опита ще започнете да правите все по – малко , но по – ценни снимки! Опит, проба-грешка, желание и най – вече любов! Това са нужните съставки да запазите спомените си живи!

Обещавам ви , че ако спазите тези прости стъпки, след години ще ми благодарите!

Ако все пак фотографията не е вашето нещо и не желаете да инвестирате времето си в това, то моля ви, поне веднъж годишно посещавайте професионален фотограф. Намирайте си поводи да се поглезите! Вие , вашите деца и бъдещи поколения го заслужават!
Един ден ще държите безценен албум в ръцете си и ще разказвате на правнуците си за невероятните моменти от живота ви и този на техните родители! Не е ли смъсълът на живота точно в тези моменти?

Надявам се да сте почерпили поне малко вдъхновение от редовете по – горе и да се замислите над думите ми!

Ваша 
Мария

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Dakov Studio | All Rights Reserved !!!