Новородени

Какво трябва да знаем за фотосесията на новородени бебенца

От доста време искам да отделя време и усилия, и да опитам да обясня каква е разликата между фотосесия на новородено и фотосесия на малко бебче. Все по – често клиентите ми се обаждат да запазят час за фотосесия на своето „новородено“ бебче, когато то е вече на месец та и повече…

Да, знам, по една или друга причина родителите се притесняеат да изведат малкото човече през първите дни от появата му у дома. Знам, и аз изпитвах ужас от тази мисъл, дни след като ни изписаха от родилното… В крайна сметка не е ли по – рисковано да заведем бебока на контролен преглед на 14 дни или за ваксинация в кабинета на доктора, в който преди нас са кихали и кашляли безброй много хора !?!

Бих искала да помоля всички родители, които харесвст работата ми и искат точно аз да бъда техен бебешки фотограф за улавянето на най – милите моменти от живота на новороденото им детенце, да се свързват с мен по време на бременността на мама, за да обсъдим евентуален период за фотосесията! Всеки ден в плюс от живота на детенцето, може да се окаже пречка, за да се радвате на красиви и нежни бебешки снимки на вашето ангелче.

След четиринадесетия ден започват упорити колики, децата започват да будуват все повече, свикват да разперват ръчички и крачета, отпускат се изключително по – трудно… въобще целият процес по заснемането на фотосесията за новородено се усложнява многократно! Позите се ограничават до легнала и в зависимост от възможността на бебето се работи с ръчички и крачета при повиването.

Знаете, снимките на новородени са хит в социалните мрежи… Имайте обаче предвид, че 95 % от тях са на новородени бебета до 10 – 15  дни!

Някак си в старанието си да зарадвам родителите и да се опитам да им подаря безценен спомен, започнах да се съгласяеам да снимам бебчета на всвкаква възраст… За да постигна максимално добър резултат, една фотосесия ми отнема понякога и до 5 часа! Това, повярвайте ми, е изключително трудоемко и изморително!!! Да не говорим колко е изнервящо за самите родители! Такова време, прекарано в отчаяни опити да направя качествени бебешки снимки, дори след десетките обучения, през които съм минала ми коства много!!! Отнема от времето ми за обработка, а това от своя страна от времето прекарано с дъщеричката ми!

Така мамите започнаха да смятат, че няма нужда да уговаряме фотосесивта преди двадесетия ден! Явно грешката е в мен и бих искала да я поправя! Това не е правилно!!! Разбира се, бих направила компромис, ако знам , че мога да оправдая очакванията ви, но това би ми коствало много усилия и енергия, а на вас огромно търпение!

Не на последно място искам да се замислите, че едно ежедневно боди за 0+м. се различава коренно от такова за 1+м. Същото е и с всички пропсове за новородени, с които разполагам в студиото!!! Те са за новородени до 1 месец! На по – големи бебчета стоят недобре! А тези за по – големи пък са огромни на 2 – 3 месечните! Просто уговаряйки снимки на по – голямо бебче и двете страни правим огромен компромис!

С опита, който натрупах при работата си с бебчета, смятам че за най – добри резултати и спокойна работа ще започна да записвам фотосесия за новородени бебета само на новородени бебета!!! Всички малчовци над 20 дни ще влизат в друга възрастова група от 20 дни до 3 месеца, в която снимките ще са подобни като на новородените, но при опит да приспя бебчо в рамките на час и това се окаже кауза пердута, снимките ще започнат с отворени очички!

Бебчета над 3 – 4 месеца ще мога да снимам, едва когато навършат 7 – 8 месеца и започнат да сядат самостоятелно! Катехорично прекратявам снимките на бебоци между 4 и 6 месеца!

Надявам се поне малко да съм вкарала яснота в темата за бебешките фотосесии и тези на новородени! Моля ви да осъзнаете колко е важно по – горе написаното и да не се притеснявате да запознаете мъничето си с мен!

За да поема ангажимент към вас и толкова малкото ви мъниче винаги съм в перфектно здравословно състояние! Ако това не е така, отменям фотосесията! В деня за снимки на новородени в студиото влизат само новородени и техните родители!!! Външни лица не се допускат!!! В студиото се поддържа изключителна хигиена! На входа всички родители учтиво се молят да се събуят! Студиото е с перфектна температура 24-26 градуса според сезона! Проветрява се всекидневно! Поставят се допълнителни духалки за локално затопляне на бебето! Използват се стерилизиращи препарати за почистване на ръце! Всички пропсове се почиствст след фотосесия, а тези до които детето е имсло контакт се изпират с висококсчествени бебешки перилни препарати! използваме най – нежните материи, за да се чувства комфортно детенцето ви!

И не на последно място влагам цялата си обич при обгрижването на детето ви! Преди всичко съм майка и знам колко е важна ласката, гушкането и нежните думи за малките човечета!!! Очаквам всички бъдещи мами,  да се свържат с мен още преди големия ден, за да обсъдим кога ще е възможно да направим прекрасните  снимки на новороденото бебче!

Благодаря за отделеното време да прочетете всичко това! Надявам се на разбиране от ваша страна!

Ваша
Мария Дакова

error: Dakov Studio | All Rights Reserved !!!