Новородени

Повиване на новородено бебе

Това е изключително трудно начинание за голяма част от новобранците бебешки фотографи. При работата с новородено бебе, един от най-често задаваните въпроси е как да повеием бебето, така че хем да е безопасно за него, хем снимките ни да изглеждат професионално. Има толкова много материи ,някои вършат страхотна работа,а други просто не отговарят на очакванията ни. През годините съм инвестирала доста в различен текстил. За да ви спестя време и пари, ще споделя основните неща, които е хубаво да знаете при избора си на платове за повиване.

Първо, нека да ви разкажа защо почти винаги стартирам всяка фотосесия на новородено бебе с повиване. С годините практика стигнах до извода, че това работи най-добре за мен.

Повиването на новороденото бебе е задължително особено при работата ми с по – големи и неспокойни бебчета. Това е най-бързият и лесен начин за успокояване им, тъй като гарантира, че те ще се чувстват сигурни и в безопасност. 

Повиването също ми позволява да ускоря работния си процес. Стартирайки с повити пози на бебето в началото на сесията гарантира, че до момента, в който съм готова с тях, бебето се е успокоило и заспало дълбоко (разбира се важна е и възрастта му в случая), което ми позволява да започна с позираните снимки, в които бебето е голичко и няма никаква поддръжка от платове. Когато бебето е спокойно и сънливо възможността за преминаване в различни пози е голяма.

Характеристика на плата за повиване на бебе

Има две неща, които ми се струват наистина важни, що се отнася до повиването – дължината на плата и неговата разтегливост.

За мен идеалната дължина на платовете за повиване на бебе е 1,5 метра. Това ви дава достатъчно дължина, за да можете да правите различни повивания.

Материята трябва да е мека и еластична, за да ви позволи да увиете нежно новороденото бебе, като същевременно поддържате бебето сигурно и безопасно. Това е и необходимо условие и за да се предотврати наличието на досадни гънки. Най- предпочитаната от мен материя е еластично трико. При изборът му е хубаво да съобразявате и плътността му, не бива да е прекалено плътно или прекалено еластично, за да избегнете прекаленото натягане на плата около бебето! Препоръчвам ви да имате поне по 2 парчета плат от даден цвят!

Можете да използвате като завършек на повиването всякакви материи, които ви харесат. Ще се включа с лайв скоро и ще ви покажа конкретно за какво говоря.

Надявам се информацията да ви е била полезна!

Ваша 

Мария

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Dakov Studio | All Rights Reserved !!!